Meta overvejer konkurrent til Twitter

Facebook-ejeren ser en mulighed for et ”særskilt rum, hvor kreatører og offentlige personer kan dele relevante opdateringer”.
Foto: Lionel Bonaventure
Foto: Lionel Bonaventure
Af Marketwire

Meta Platforms, ejeren af Facebook, Instagram, Whatsapp og Messenger, overvejer at lancere en pendant til Twitter og konkurrerer om rollen som det globale forsamlingshus. Det skriver Reuters.

”Vi undersøger muligheden for et selvstændigt decentraliseret socialt netværk til at dele tekstopdateringer. Vi tror, der er en mulighed for et særskilt rum, hvor kreatører og offentlige personer kan dele relevante opdateringer om deres interesser,” siger en talsperson for Meta Platforms.

Hvis Meta lancerer en Twitter-konkurrent, vil den blive baseret på teknologi der minder om den, der anvendes af Mastodon, som er et mindre udbredt alternativ til Twitter i dag.

Elon Musk, igen verdens rigeste person, købte sidste år Twitter af børsen i USA for 44 mia. dollar, men op til og i kølvandet af den overtagelse har der været en del tumult.

Blandt andet steg antallet af brugere på tyske Mastodon, fordi mange forlod Twitter af frygt for, hvad Elon Musks ejerskab ville betyde for indholdet på Twitter.

Twitter har også oplevet tilbagegang på annoncesalget siden Elon Musks køb.

Det er den usikkerhed, som Meta pønser på at udnytte, skriver Reuters.

Ideen karakteriseres imidlertid som et defensivt træk på et tidspunkt, hvor også Facebook og Instagram er under pres med stagnerende brugervækst og faldende priser på digitale annoncer.

”Metas historie er, at de er meget bedre til at købe op, end de er til at finde på og udvikle,” siger Thomas Hayes, direktør i finanshuset Great Hill Capital.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også