Politiker har separat telefon til Tiktok: Frygter datahøst

Den Konservative politiker Mai Marcado har en telefon, som hun kun bruger til Tiktok af frygt for, at andre kan misbruge hendes data.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Mai Marcado, der blandt andet er Det Konservative Folkepartis retsordfører, har taget en separat telefon i brug kun for at bruge Tiktok, fordi hun vil adskille Tiktok fra sin arbejdstelefon, fortæller hun til Danmarks Radio i podcasten Tiden.

Tiktok er ligesom andre kinesiske tech-selskaber under mistanke for at dele data med de kinesiske myndigheder, fordi myndighederne i Kina kræver det. Samtidig er de under heftig for at udøve censur af Kina-kritiske opslag. 

”Jeg har selv købt en ny telefon, hvor jeg ikke har andet installeret end Tiktok. Der er ingen mails eller AppleID. Jeg har taget forholdsregler i forhold til at beskytte mig mod at få høstet data, som bliver brugt videre”, siger Mai Marcado til DR.

Samtidig siger Mai Marcado, at hun ikke kan stå til ansvar for Tiktoks politiske præferencer og mulige censur, og at hun har valgt at bruge Tiktok for at komme bredere ud til vælgerne.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også