Buzzfeed flyver til vejrs efter nyt Meta-samarbejde

Facebook-ejeren betaler angiveligt det amerikanske medieselskab Buzzfeed flere millioner for at få flere indholdsskabere til bl.a. Facebook og Instagram.
Foto: Lionel Bonaventure
Foto: Lionel Bonaventure
AF MARKETWIRE

Buzzfeed stiger torsdag 30,5 pct. til 1,25 dollar i det amerikanske formarked, efter det er kommet frem, at Meta Platforms, selskabet bag Facebook og Instagram, betaler det amerikanske medie flere mio. dollar i et forsøg på at få flere indholdsskabere til Metas sociale medier, siger anonyme kilder ifølge Bloomberg News.

Aftalen mellem selskaberne, som blev lavet sidste år, har en værdi på 10 mio. dollar. Mediets rolle skal være at skabe indhold for Metas platforme og træne indholdsskabere til at styrke deres tilstedeværelse online.

Buzzfeed, som i sine tidlige dage var kendt for sit virale indhold som liste-artikler og quiz, skal hjælpe folk med at forstå, hvad der rammer bredt, siger kilderne.

Samarbejde kommer, i kølvandet af at indholdsskabere de seneste år er søgt mod det kinesiske medie Tiktok, hvis brugerbase voksede 18 pct. sidste år mod Facebooks stilstand og Instagrams vækst på 2,8 pct.

Buzzfeeds aktie har siden november 2021 mistet 90 pct. af sin værdi.

Meta-aktien stiger i torsdagens amerikanske formarked med 0,3 pct. til 141,87 dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også