Spotify afskediger omkring 6 pct. af medarbejderne

Samtidig gennemgår tech-selskabet en omstrukturering, som betyder, at den nuværende forsknings- og udviklingschef samt chef for gratisdelen af Spotify fremadrettet vil agere som medformænd i selskabet.
Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix
Marketwire

Spotify vil skære i medarbejderstaben med hele 6 pct., og det vil medføre udgifter relateret til fratrædelserne på estimerede 35-45 mio euro. Derudover sker der en større omstrukturering i selskabet.

Det skriver selskabet i en meddelelse mandag.

Indhold- og reklamechefen Dawn Ostroff vil også træde af som del omstruktureringen. Hun indtager dog rollen som seniorrådgiver på kort sigt for at hjælpe med at facilitere de nye ændringer.

”For at ændre hvordan vi styrer forretningen fra toppen, vil jeg centraliserer størstedelen af vores udviklingsarbejde under Gustav Söderström, som skal være produktdirektør, og forretningsaktiviteter hos Alex Norström, som fremadrettet skal være business-direktør,” skrev Daniel Ek, som er topchef i Spotify, ud til sine medarbejdere mandag.

For nuværende er Gustav Söderström forsknings- og udviklingschef, og Alex Norström er chef for gratisdelen af Spotify.

De to vil fremadrettet også agere som medformænd i selskabet.

Nyheden om besparelser på medarbejderfronten falder i god jord hos investorerne, der sender aktien op med 3,9 pct. i 101,75 dollar i det amerikanske formarked.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter