Semafor vil købe skandaleramt kryptochef ud

Den amerikanske mediestartup vil lede efter alternative investeringskilder, efter at de har solgt svindelanklaget stifter af kollapset kryptobørs’ ejerandel. 
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Den amerikanske mediestartup Semafor vil købe den skandaleramte direktør af det krakkede kryptoselskab FTX, Sam Bankman-Fried, ud af selskabet. Det skriver New York Times.

Sam Bankman-Fried har investeret ti mio. dollar svarende til omkring 68,6 mio. kr. i Semafor, hvilket er den største eksterne investering i medieselskabet, skriver New York Times.

FTX blev begæret konkurs i november, og Sam Bankman-Fried er siden blevet anklaget for bl.a. svindel og planer om hvidvask af penge. Siden da har Semafor afventet juridisk rådgivning fra myndighederne, før de ville beslutte, hvad de skulle gøre, og nu har de altså truffet en beslutning. 

”Vi planlægger at tilbagekøbe Sam Bankman-Frieds andel i Semafor og placere pengene på en separat konto, indtil de relevante juridiske myndigheder giver vejledning om, hvor pengene skal returneres,” siger Justin Smith, der er medstifter og adm. direktør i Semafor til New York Times.

Justin Smith er tidligere adm. direktør for Bloomberg Media Group, og før det har han været præsident for Atlantic Media. I januar forlod han Bloomberg Media Group for at arbejde på at stifte det nye medie sammen med endnu en amerikansk medieprofil, klummeskribent på New York Times og tidligere ansv. chefredaktør for Buzzfeed News, Ben Smith.

Semafor gik i luften i oktober med store forventninger fra dele af den internationale mediebranche såvel som millioninvesteringer i ryggen. 

The Smiths vil med Semafor gøre op med den traditionelle journalistiske formidling, og på Semafor bliver artikler brudt op i delelementer, som består af den konkrete nyhed, der bliver efterfulgt af skribentens vurdering, alternative tilgange til sagen og et internationalt perspektiv.

Semafor beskæftiger omkring 60 medarbejdere, og selskabet har rejst omkring 25 mio. dollar i kapital frem til mediets opstart i oktober. Ifølge New York Times vil Semafor prøve at rejse ny kapital efter købet af Sam Bankman-Frieds andel i selskabet.

Talsmanden for Sam Bankman-Fried har ikke ønsket at udtale sig til New York Times. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også