MediaWatch

EU-parlamentarikere kræver stop for russisk stats-tv hos Eutelsat

En gruppe parlamentarikere mener, at satellitvirksomheden Eutelsat med danske Eva Berneke i spidsen bidrager til at opildne støtte til Ruslands krig mod Ukraine.

Foto: Jens Hartmann

39 medlemmer af EU-Parlamamentet har i fællesskab skrevet et brev til EU’s udenrigspolitiske chef, Josep Borell, hvor de opfordrer til en fremtidig sanktionspakke, som vil sætte en stopper for spredningen af russisk tv hos den franske satellitvirksomhed Eutelsat, skriver Børsen.

EU har besluttet at forbyde russiske medier som eksempelvis Sputnik og Russia Today internt i EU, men det er stadig muligt for selskaber som Eutelstat at sende russisk tv til Rusland, Ukraine og en række andre lande eksempelvis i Afrika, skriver mediet.

“Eutelsat bidrager til at opildne russisk støtte til Putins krig og forhindrer adgang til uafhængige nyhedskilder,” lyder det i brevet, som Børsen har set.

Eutelstat, som har danske Eva Berneke som topchef, har ikke reageret på det seneste brev til Børsen, men har tidligere påpeget overfor mediet, at selskabet ”fører en streng neutralitetspolitik”. Indtil videre har selskabet afvist, at de frivilligt kan stoppe med at sende russiske tv-kanaler til bl.a. Rusland og Ukraine.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs