MediaWatch

EU-kommissær vil stille Musks Twitter stolen for døren i Europa

Efter store nedskæringer, og endnu en række opsigelser i Twitter, kræves det nu af Elon Musk, at antallet af moderatorer på platformen øges.

Foto: Dado Ruvic

Elon Musk skal øge antallet af moderatorer på Twitter i Europa.

Det siger EU-kommissær for indre anliggender, Thierry Breton, til radiostationen Franceinfo ifølge Bloomberg News.

”Han er i færd med at skære et vist antal moderatorer væk, men han vil blive nødt til at øge antallet i Europa,” siger Breton og uddyber:

”Han vil blive nødt til at åbne sine algoritmer. Vi vil have kontrol, vi vil have adgang, folk vil ikke længere få mulighed for at sprede misinformation.”

Den kontante udmelding kommer efter store nedskæringer, og netop som Musk må se endnu en lang række Twitter-ansatte forlade virksomheden.

Den nybagte Twitter-ejer stillede denne uge de tilbageværende medarbejdere et ultimatum om enten at vænne sig til et nyt og mere ”hardcore” arbejdsmiljø eller forlade virksomheden.

De ansatte fik frem til torsdag eftermiddag til at vælge. Men langt de fleste har valgt at pakke deres ting, hvilket kan bringe driften af Twitter i fare, fortæller kilder til Bloomberg News.

Ifølge kilderne er antallet af medarbejdere, der har taget imod fratrædelsespakken, så højt, at der er opstået forvirring om, hvem der bør have adgang til Twitters kontorer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs