MediaWatch

Meta-medarbejdere fyret for kapring af brugerkonti

Facebooks moderselskab har fyret eller ”disciplineret” flere end 24 medarbejdere, som angiveligt har overtaget brugeres konti.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Meta har i løbet af det sidste år fyret eller disciplineret flere end to dusin ansatte og entreprenører, som selskabet beskylder for uretmæssigt at overtage brugerkonti, i nogle tilfælde angiveligt for bestikkelse.

Det skriver The Wall Street Journal.

Mekanismen, som medarbejderne har udnyttet, og som internt er kendt som ”Oops”, har eksisteret siden Facebooks tidlige år som et middel for medarbejdere til at hjælpe brugere, de kender, som har glemt deres adgangskoder eller e-mails eller fået deres konti overtaget af hackere.

I nogle tilfælde har arbejdere accepteret tusindvis af dollars i bestikkelse fra eksterne hackere for at få adgang til brugerkonti, siger dokumenter og personer, der er bekendt med sagen.

De disciplinære handlinger er en del af en langvarig intern undersøgelse ledet af Meta-chefer, og virksomheden ”vil blive ved med at tage passende skridt mod dem, der er involveret i denne slags ordninger.” Sådan lyder det fra Meta-talsmand Andy Stone.

”Personer, der sælger svigagtige tjenester, er altid rettet mod online platforme, inklusive vores, og tilpasser deres taktik som svar på de detektionsmetoder, der almindeligvis bruges på tværs af branchen,” uddyber han.

Meta efterforsker også en række tidligere ansatte for at forblive i kontakt med andre arbejdere, angiveligt for at kapre brugerkonti. I juli sendte en advokat på vegne af Meta et brev til en tidligere sikkerhedsentreprenør, der blev fyret i 2021, Kendel Melbourne, hvori det blev hævdet, at han hjalp ”tredjeparter til svigagtigt at tage kontrol over Instagram-konti” efter at have forladt virksomheden.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs