MediaWatch

Flertal bag stramning af offentlighedsloven er væk

Socialdemokratiet kan ikke længere mønstre et flertal i Folketinget med Venstre og Konservative, som bakker op om forslaget om at gøre det lettere at afvise anmodninger om aktindsigt.

Foto: Jens Dresling

Flertallet bag Socialdemokratiets forslag om at gøre det nemmere for myndigheder at afvise anmodninger om aktindsigt, der opfattes som chikanøse, er væk.

Det skriver Altinget.

Lovændringen blev sendt i høring i juli, og Venstre og Konservative bakkede op om forslaget, men de tre partier kan efter valgets udfald ikke længere mønstre et flertal.

Intentionen med lovforslaget var at undgå, at anmodninger om aktindsigt bliver misbrugt til at skaffe personlige oplysninger om offentligt ansatte.

Lovforslaget har fået kritik fra flere parter. Ansv. chefredaktør på Ekstra Bladet, Knud Brix, kaldte det ”et nyrehug til muligheden for at lave kritisk journalistik,” hvis det blev vedtaget. I et høringsforslag lød det fra Danske Medier, at forslaget var ”for vidtgående.”

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs