Elon Musk ombestemmer sig igen og vil alligevel overtage Twitter

Teslas topchef, Elon Musk, ønsker alligevel at gennemføre overtagelsen af Twitter, bekræfter han ifølge Bloomberg. Handlen med Twitter-aktien blev tirsdag suspenderet efter rygter om, at Elon Musk skulle have ombestemt sig.
Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix

Elon Musk, topchef hos Tesla, har i en melding til de amerikanske børsmyndigheder bekræftet rygter om, at han har ombestemt sig og alligevel ønsker at gennemføre den tidligere aftale om at overtage Twitter.

Det skriver Bloomberg.

En talsperson fra Twitter bekræfter, at Twitter også har modtaget brevet fra Musk, og at det er intentionen at lukke aftalen til den oprindelige pris, fremgår det.

Det er anden gang, at Elon Musk foretager en kovending i forhold til at overtage Twitter.

”Vi skriver for at meddele, at Musk-parterne har til hensigt at fortsætte med at afslutte den transaktion, der er påtænkt i fusionsaftalen den 25. april 2022, på de vilkår og på de betingelser, der er anført deri og i afventning af modtagelse af provenuet fra den påtænkte gældsfinansiering, forudsat at Delaware Chancery Court indgiver en øjeblikkelig udsættelse af sagen, Twitter vs. Musk, og udsætter retssagen og alle andre sager i forbindelse hermed, indtil en sådan lukning eller yderligere kendelse fra domstolen,” fremgår det af meldingen ifølge Bloomberg.

Aktie-handel suspenderet

Rygterne om, at Elon Musk endnu engang skule have ombestemt sig, opstod tirsdag, efter Twitters aktie steg med 12,7 pct. Det resulterede i, at handelen med aktien blev suspenderet.

Elon Musk har tidligere aftalt at købe Twitter for 54,20 dollar per aktie eller samlet omkring 44 mia. dollar.

Twitter og Elon Musk har ellers indledt en retssag, hvor forhandlingerne ifølge planen indledes den 17. oktober, efter at Tesla-topchefen i sommer trak sig fra den aftale overtagelse med henvisning til, at Twitter ikke havde givet sandfærdige oplysninger om blandt andet antallet af falske brugerkonti, såkaldte bots, der ikke har nogen økonomisk værdi i forhold til annoncesalget.

Pause i handel med Twitter: Musk-køb rygtes tilbage på sporet

Twitter: Aktionærer godkender salg til Elon Musk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også