MediaWatch

Pause i handel med Twitter: Musk-køb rygtes tilbage på sporet

Twitters aktie er tirsdag steget efter forlydender om, at Teslas topchef, Elon Musk, alligevel vil gennemføre den oprindelige købsaftale med det sociale medie. Handlen med aktien er blevet suspenderet.

Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix

Aktien i det sociale medier er tirsdag steget med 12,7 pct., inden handelen med aktien er blevet suspenderet.

Fremgange for kursen skyldes forlydender om, at Elon Musk, topchefen for Tesla, endnu en gang har vendt rundt og i et brev til Twitter foreslået, at den oprindelige købsaftale til samlet 44 mia. dollar gennemføres.

Det er Bloomberg News, der på baggrund af unavngivne kilder, bringer den historie frem.

Twitter og Elon Musk har ellers indledt en retssag, hvor forhandlingerne ifølge planen indledes den 17. oktober, efter at Tesla-topchefen i sommer trak sig fra den aftale overtagelse med henvisning til, at Twitter ikke havde givet sandfærdige oplysninger om blandt andet antallet af falske brugerkonti, såkaldte bots, der ikke har nogen økonomisk værdi i forhold til annoncesalget.

Aktien i Twitter er blevet suspenderet i 47,93 dollar, mens der afventes nyt fra selskabet, som indtil videre ikke har villet kommentere nyheden over for Bloomberg News. Det har Elon Musk heller ikke.

I Elon Musks overtagelse er der aftalt en pris på 54,20 dollar per aktie - altså 13 pct. højere end kursens nuværende leje. I midten af september stemte Twitters ejere, trods Elon Musks forsøg på at trække sig, for at gennemføre salget.

Hvad der er godt nyt for Twitter-aktionærerne er til gengæld skidt for ejere af aktier i Tesla. Aktien i elbilproducenten var tidligere i plus med 6,2 pct., men ligger nu noget lavere med et løft på 2,8 pct.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs