MediaWatch

Amazon sætter byggeri af logistiklagre på pause i Spanien

Inflation og tilbagegang på onlinemarkedet får den amerikanske e-commerce-gigant til at holde igen med opførelsen af spanske logistiklagre, skriver Ecommercenews

Foto: Paul Sakuma/AP/Ritzau Scanpix/AP / AP

Amazon kommer først til at åbne de planlagte logistiklagre i Spanien i 2024, efter det 150.000 kvadratmeter store byggeri er blevet sat på pause, skriver Ecommercenews.

Det er tilbagegangen, der i øjeblikket rammer onlinemarkedet, og den skyhøje inflation, der får Amazon til at sætte projektet på pause.

Amazon har i de seneste år været nødt til at udvide sine lagerfaciliteter i takt med, at selskabet bare er vokset og vokset på tværs af landegrænser. Ifølge Amazon kostede overkapacitet, tabt produktion og inflation i andet kvartal 2022 5,6 mia. euro, svarende til 41,6 mia. kr.

Inflationen ligger aktuelt på 10,5 pct. i Spanien, og ligesom herhjemme er e-handlen aftagende. De nye varehuse er planlagt i byerne Murcia, Zaragoza, Vitoria, San Sebastián, Asturias, Vigo, Sevilla, Girona og Reus (Tarragona) og forventes nu forsinket til mindst 2024. Amazon har i forvejen 28 logistikcentre i Spanien.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch)

Amazon beskyldes for kunstigt høje priser

Amazon vil bruge 111 mia. kr. på streamingindhold i år

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs