MediaWatch

Amazon beskyldes for kunstigt høje priser

Amazon anklages for at holde priserne kunstigt i vejret på sine netbutikker.

Foto: Paresh Dave/REUTERS / X07017

Den amerikanske detailkæmpe Amazon er nu også kommet i søgelyset hos de californiske myndigheder, som mener, at koncernen holder priserne ”kunstigt høje” via pres på tredjepartssælgere. Derfor har delstaten anlagt en konkurrencesag mod Amazon.

Det skriver Bloomberg News.

”Amazon tvinger forhandlere ind i aftaler, som holder priserne kunstigt høje, velvidende, at de ikke har råd til at sige nej,” udtaler statsanklager Rob Bonta i en meddelelse.

Det er tre år siden, at det kom frem, at Amazon tvang sine samarbejdspartnere til at sætte deres priser højere på konkurrerende hjemmesider, eksempelvis hos Walmart.

Såfremt tredjeparterne havde lavere priser hos konkurrenterne, ville Amazon ellers lade tredjeparternes varer komme nederst i søgeresultaterne.

Det er sammen mekanisme, som delstaten Californien nu ønsker rettens forbud imod.

Sidste år anlagde delstaten Washington en lignende sag, og i den forbindelse kom det amerikanske justitsministerium med en støttende udtalelse. Dommeren afviste imidlertid sagsanlægget.

Amazon afviser beskyldningerne fra Rob Bonta i Californien og fremhæver, at såfremt tredjeparter selv sætter deres priser, og skulle Amazon blive pålagt de ønskede forandringer, ville det på ”mærkværdig vis” betyde, at kunderne ville blive præsenteret for højere priser, hvilket er imod konkurrencelovgivningens formål.

Amazon vil bruge 111 mia. kr. på streamingindhold i år

Mere fra MediaWatch

Dansk Erhverv: Vinterhjælpen er ikke nok for nogle virksomheder

De danske virksomheder er presset hårdt af den høje energipriser, og derfor er den politiske vinter-hjælpe-pakke en vigtig håndsrækning, når der nu ikke findes et politisk quick fix på problemet, lyder det fra brancheorganisationen, der også må konstatere, at det ikke vil være nok til at redde alle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs