MediaWatch

V-ordfører undrer sig over "Detektor"-luk og nyheder fra Australien

Mens medieordfører for Venstre løfter øjenbrynene over visse ændringer hos DR, kalder Socialdemokratiets medieordfører omrokeringerne kloge i lyset af hård konkurrence om lyttere og seere.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Nogle af de ændringer, som DR agter at gennemføre for at være hurtigere på den digitale aftrækker, undrer medieordfører Jan E. Jørgensen (V), siger han til Berlingske efter den såkaldte ”sindedag” tirsdag, hvor 47 medarbejdere blev varslet en afskedigelse og bl.a. faktatjekprogrammet ”Detektor” blev lukket.

Eksempelvis mener Jan E. Jørgensen, det kan virke underligt at lukke et program, der faktatjekker nyhedsstrømmen, og at tiden mere end nogensinde kalder på fordybelse, hvorfor han studser over, at DR vil oprette en nyhedsredaktion i Australien.

”Jeg forstår ikke, at det partout er så uhyre vigtigt at være tre minutter foran andre medier, og en australsk redaktion må vel siges at være et skridt i den retning,” siger Jan E. Jørgensen.

Socialdemokratiets medieordfører, Kasper Sand Kjær, ønsker ikke at kommentere konkrete programændringer, men kalder overordnet DR’s omrokeringer en naturlig udmøntning af DR’s strategi om at styrke den digitale tilstedeværelse i en tid, hvor konkurrencen om lytterne og læserne er så hård.

Journalisten erfarede tirsdag, at DR på et stormøde tirsdag eftermiddag meddelte medarbejderne, at der skal oprettes en redaktion på fem mand, som ventes at være i drift i løbet af 2023 med det formål bl.a. at styrke nyhedsovervågning, reaktionstid og beredskab på alle platforme.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs