MediaWatch

Disney stiger efter aktivistinvestor køber aktiepost

Aktivistinvstor Dan Loeb har købt en aktiepost i den amerikanske underholdningskoncern og i den forbindelse sendt en række anbefalinger - bl.a. en udskillelse af sportskanalen ESPN.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS/Ritzau Scanpix

Disney-aktien løftes mandag med 2,4 pct. til 124,43 dollar, efter at aktivistinvestor Dan Loeb har købt en andel i den amerikanske underholdningskoncern og anbefalet store ændringer inklusive et spinoff af EPSN-sportskanalen samt nye bestyrelsesmedlemmer. Det skriver Bloomberg News.

Forslagene blev fremsat i et brev mandag til Disneys administrerende direktør Bob Chapek. Loeb sagde, at hans Third Point-investeringsselskab havde erhvervet en ”betydelig andel” i selskabet i de seneste uger.

Investoren har tidligere ejet Disney-aktier, men solgte tidligere i år ifølge Bloomberg-data.

”ESPN er en fantastisk forretning, der i øjeblikket genererer betydelige frie pengestrømme,” siger Loeb i brevet.

”På trods af disse fordele mener vi, at der kan laves et stærkt argument for, at ESPN-forretningen bør udskilles til aktionærer med en passende gældsbyrde, der vil mindske gearingen hos moderselskabet.”

Disney havde ifølge Bloomberg ikke en umiddelbar kommentar.

Aktien er faldet mere end 20 pct. i år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs