MediaWatch

PFA sagsøger Facebook-ejeren Meta

Pensionsselskabet er del af en investorgruppe, der vil sagsøge Meta for vildledelse af aktionærerne.

Foto: Jenny Kane/AP/Ritzau Scanpix

Det danske pensionsselskab PFA skal være en del af en retssag i USA, hvor en række investorer sagsøger Meta, der står bag blandet andet Facebook, for at udbrede misinformation.

Det skriver Finans.

PFA mener i lighed med flere andre investorer verden over, at Meta har vildledt investorerne i perioden 29. april til 21. oktober 2021. PFA og delstaten Ohio er blevet udpeget til at være i spidsen af gruppesøgsmålet, lyder det i en pressemeddelelse.

”Hos PFA har vi et ansvar for at investere vores kunders pensionsopsparing ansvarligt. Som investorer skal vi kunne stole på, at de børsnoterede selskaber, som vi investerer vores kunders penge i, giver rettidig, fuldstændig og præcis information til os og resten af markedet,” udtaler Rasmus Bessing, der har titel af COO i PFA Asset Management.

Pensionsselskabet oplyser, at sagen tager udgangspunkt i algoritmeændring, som skulle øge brugerengagement, men reelt resulterede i udbredelse af både misinformation og anden skadelig information i uforholdsvis høj grad.

I 2021 udgav Washington Journal serien ”The Facebook Files”, hvori sagen har sit udspring.

Her blev interne dokumenter fra Facebook delt, og det blev bevist, at Facebook havde kendskab til de uhensigtsmæssige effekter ved algoritmerne ved blandet andet spredning af misinformation, men afviste dette offentligt.

PFA kan hverken oplyse, hvor stort et beløb Meta bliver sagsøgt for, eller har et skøn i forhold til, hvornår sagen vil nå en afslutning.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs