MediaWatch

Meta vil rejse mindst 8 mia. dollar gennem udstedelse af obligationer

Facebook-ejeren har frem til nu ifølge Bloomberg News været et af de eneste selskaber i det brede S&P 500-indeks uden gæld.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Facebook-ejeren Meta Platforms gør torsdag for første gang klar til at udstede obligationer, da både indtjeningen og pengestrømmene er nedadgående.

Det skriver Bloomberg News.

Meta ventes at udstede selskabsobligationer for mellem 8 og 10 mia. dollar med op mod fire forskellige løbetider, oplyser kilder. Det længste lån vil løbe over 40 år med et afkast på 1,75-1,80 pct. over det på den tilsvarende statsobligation.

Facebook-ejeren har frem til nu ifølge Bloomberg News været et af de eneste selskaber i det brede S&P 500-indeks uden gæld.

I selskabets regnskab for andet kvartal blev der registreret Metas første fald i omsætningen på kvartalsbasis, da usikkerhed om onlinereklamer tynger. Samtidig er selskabet, der ejer sociale medier som Facebook og Instagram, ramt at stigende konkurrence fra Tiktok.

Det vides ikke, hvordan den øgede likviditet skal bruges. En mulighed er ifølge analytikere Mandeep Singh og Ashley Kim fra Bloomberg Intelligence en forhøjelse af Metas aktietilbagekøbsprogram eller ansættelsen af nye medarbejdere.

Dansk film får verdenspremiere på international festival

Top Gun-succes sparkede til væksten hos Paramount i andet kvartal

Droppet udgivelse af storfilm efterlader instruktører i chok

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs