MediaWatch

Spotify melder om flere brugere og større salg og underskud end ventet

Underskuddet på musik- og podcastplatformen Spotifys driftsresultat blev adskillige millioner kroner større i andet kvartal, end analytikerne forventede. Til gengæld har tjenesten fået flere nye brugere i folden end prognoseret.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Musik- og podcasttjenesten Spotify har haft flere aktive brugere og større omsætning end ventet i andet kvartal. Også salgsprognosen for tredje kvartal overrasker positivt, og investorerne kvitterer ved at sende aktien 4,7 pct. højere i det amerikanske formarked.

Målt på indtjeningen er der ellers ikke umiddelbart nogen lyspunkter.

Driftsresultatet blev et underskud på 194 mio. euro mod et estimeret tab på 153,4 mio. euro blandt analytikere ifølge Bloomberg News.

Og analytikerne må også udvise tålmodighed, når det kommer til indtjeningen i dette kvartal. Spotify regner med et driftsunderskud på 218 mio. euro i juli, juni og august. Det er fire gange mere end analytikeres bud inden regnskabet om et underskud på 53,2 mio. euro.

Til gengæld har Spotify masser af medvind på toplinjen.

Omsætningen steg 23 pct. i kvartalet til 2,86 mia. euro mod estimeret 2,81 mia. dollar. Og antallet af månedlige aktive brugere lå på 433 mio. Det er 3,6 mio. flere end ventet af analytikerne.

I tredje kvartal venter Spotify desuden, at antallet af månedlige aktive brugere stiger til 450 mio. Det er 6 mio. flere end ventet af analytikerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs