MediaWatch

Twitter svækket af Elon Musk og stigende renter

Det andet kvartalregnskab for Twitter viser, at både makroøkonomiske faktorer og Elon Musks ablæste opkøbsforsøg har virket tyngende.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Twitter var i andet kvartal negativt påvirket af det makroøkonomiske miljø med stigende renter som følge af tiltagende inflation. Samtidig var selskabet bag den sociale medieplatform af samme navn negativt påvirket af Elon Musks opkøbsforsøg.

Det skriver Bloomberg News, efter at Twitter har fremlagt regnskab for andet kvartal.

Regnskabet var da også betydeligt under analytikernes forventninger.

Twitter omsatte i andet kvartal for 1,18 mia. dollar, hvor konsensusestimatet ifølge Bloomberg News lå på 1,32 mia. dollar. Omsætningen var i perioden tynget af lavere end ventede reklameindtægter. De løb op i 1,08 mia. dollar mod ventet 1,23 mia. dollar.

Det justerede resultat per aktie viste et tab på 8 cent, og det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) landede på 117,7 mio. dollar - mere end 58 pct. under analytikernes estimat på 283 mio. dollar.

Twitter havde i andet kvartal omkostninger forbundet med Elon Musks forliste opkøb på omkring 33 mio. dollar.

Selskabet afviser i regnskabet at komme med en prognose for udviklingen i 2022.

Elon Musk og Twitter har, siden Tesla-topchefen i april bød 44 mia. dollar for det sociale medie, raget uklar over antallet af falske brugere på platformen. Det fik Elon Musk til tidligere på måneden at afblæse sit opkøb. Twitter har som svar på det hevet ham i retten i delstaten Delaware for at sikre, at overtagelsen gennemføres.

Twitter-aktien dratter 2,5 pct. til 38,60 dollar i det amerikanske formarked.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs