MediaWatch

Snap får drøje aktiehug efter skuffende annoncesalg i andet kvartal

Snapchat-ejeren Snap fremviser den ringeste kvartalsvise salgsvækst nogensinde som børsnoteres virksomhed.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Ritzau Scanpix

Aktien i det sociale medie Snap dykkede hele 26,8 pct. i eftermarkedet torsdag, da regnskabstallene for andet kvartal ikke kunne nå forventningerne på Wall Street, fordi annoncørerne holder igen.

Ganske vist oplevede Snap en stigning i omsætningen på 11 pct. til 1,11 mia. dollar, men det var mod ventede 1,14 mia. dollar

Det justerede resultat per aktie blev desuden på negative 2 pct., mod et overskud på 10 pct. et år tidligere, men dog sammenlignet med et konsensusestimat om et tab på 4 pct., ifølge Bloomberg News.

”Mens vi fortsatte med at vækste vort netværk og øgede den langsigtede mulighed i vores forretning, afspejler de finansielle resultater i andet kvartal ikke vores ambition,” udtaler Evan Spiegel, topchef i Snap, i regnskabet.

Det var grundlæggende annoncepriserne, som betød, at periodens salg kom lavere ind end ventet, da den gennemsnitlige indtægt per bruger landede i 3,20 dollar mod spåede 3,37 dollar.

Antallet af brugere overraskede nemlig på den positive side i 347 mio. daglige brugere, en fremgang på 18 pct., og mod ventede 343 mio. daglige brugere. Det var især uden for USA og Europa, at det gik frem med antallet af brugere, da der her var en vækst på 35 pct.

Der var da også flere positive momenter i regnskabet, for det justerede driftsoverskud, EBITDA, endte på 7,19 mio. dollar, mens konsensus ifølge Bloomberg News var på et minus på 1 mio. dollar.

Desuden skabte Snap i perioden en positiv pengestrøm på 148 mio. dollar, mens en negativ likviditetsforskydning på 52 mio. dollar var ventet.

Snap har samtidig godkendt en plan om et aktietilbagekøb på 500 mio. dollar over de næste 12 måneder.

Snap kommer ikke med en finansiel prognose for tredje kvartal, men ser dog brugertallet vokse til 360 mio. om dagen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs