MediaWatch

Alphabet: Tilbyder indrømmelser for at undgå frasalg

Googles moderselskab Alphabet har tilbudt de amerikanske myndigheder under justitsministeriet indrømmelser for at undgå tvungne frasalg af aktiver og forretninger.

Foto: Kenzo Tribouillard/AFP / AFP

Google, som ejes af Alphabet, har tilbudt de amerikanske myndigheder under justitsministeriet indrømmelser for at undgå tvungne frasalg af aktiver og forretninger.

Det skriver The Wall Street Journal med henvisning til unavngivne kilder.

Et af forslagene fra Google går på, at tage den del af forretningen, som sælger og placerer online annoncer på hjemmesider og i applikationer i et selvstændigt selskab under Alphabet.

Myndighederne har dog tidligere signaleret foretrække frasalg af aktiver og en dyb strukturel forandring snarere end blot ændrede forretningsmetoder.

Myndighederne har længe undersøgt, om Google bryder konkurrencereglerne forretningen inden for salg af online annoncer til hjemmesider, hvor konkurrenter hævder, at deres hjemmesider forfordeles, og ifølge The Wall Street Journals oplysninger kan et sagsanlæg fra justitsministeriet komme allerede henover sommeren.

Google skal også have tilbudt indrømmelser til EU, der efterforsker mulige konkurrencebrud relateret til Youtube, erfarer mediet også. Her skulle Google have åbnet op for, at andre annoncemæglere skal kunne sælge annoncer, som placeres på Youtube.

Talspersoner fra hverken EU-kommissionen eller de amerikanske myndigheder vil over for The Wall Street Journal kommentere oplysningerne, mens Google fastslår, at koncernen ikke vil sælge sin annonceforretning.


Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs