Musks overtagelse af Twitter er tæt på kollaps

Verdens rigeste persons, Elon Musks, planlagte overtagelse af det sociale medie Twitter hænger tilsyneladende i en tynd tråd.
Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP / AFP
Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP / AFP
AF MARKETWIRE

Tesla-grundlæggeren og hans rådgivere har efter sigende konkluderet, at Twitters dokumentation for selskabets kamp mod spamkonti ikke kan bekræftes. Det skriver Washington Post torsdag aften på baggrund af tre unavngivne kilder.

Twitter har ellers torsdag selv oplyst, at det fjerner mere end 1 mio. spamkonti hver dag, og at bots og spamkonti udgør mindre end 5 pct. af det samlede antal brugerkonti.

På den baggrund har Elon Musk også stoppet dialogen omkring finansieringen af de 44 mia. dollar, som købet ellers er aftalt til.

Tidligere i år i april købte Elon Musk sig ind i Twitter med en aktiepost på 9,1 pct., og siden hen fulgte han det op med et bud på alle aktierne på 54,20 dollar stykket.

Efterfølgende er der opstået tvivl omkring den planlagte overtagelse, da Elon Musk har stillet spørgsmålstegn ved Twitters opgørelse af antallet af konti, som ikke tilhører reelle fysiske eller juridiske personer.

Da Elon Musk ikke har kunnet verificere niveauet af spamkonti i den ”fire hose”-dataleverance, Twitter har overdraget, er der nu lagt op til ”drastisk handling” og en ”ændring i retningen”, skriver Washington Post.

Hvis Elon Musk trækker sig fra aftalen, er der lagt op til en juridisk strid om, hvorvidt han skal betale 1 mia. dollar, som han har lovet, såfremt handelen ikke bliver til noget.

I forvejen havde markedet ikke den store tiltro til, at handelen bliver gennemført, for aktien i Twitter lukkede torsdag i 38,79 dollar - knap 29 pct. under budkursen.

I efterhandelen torsdag er aktien dog faldet yderligere 4,1 pct. til 37,22 dollar på baggrund af artiklen fra Washington Post.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også