MediaWatch

Medie: FE-chef sigtet for at lække oplysninger til to journalister

Af de ni forhold, den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen er sigtet for, handler fire om samtaler med journalister. Derudover er han bl.a. sigtet for at lække oplysninger til sin mor og kæreste, skriver Berlingske.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den hidtil mørklagte sigtelse efter paragraf 109 om læk af statshemmeligheder mod Lars Findsen, tidligere FE-chef, består bl.a. af samtaler med to journalister fra to forskellige større medier. Det skriver Berlingske, som via samtaler med flere end 40 personer og andet research har fået indblik i, hvad sigtelsen handler om.

Fire ud af i alt ni forhold i sigtelsen handler om samtaler eller møder med journalister, som skulle være fundet sted omkring foråret 2021. De øvrige fem forhold handler om, at han har ført samtaler med henholdsvis sin mor, sin bror, sin kæreste og en ven/tidligere kollega, og om Berlingskes artikel ”Hemmeligheden i pengeskabet”.

Lars Findsen blev løsladt i Østre Landsret 17. februar i år efter 71 dage bag tremmer, og her vurderede landsretten, at der ikke er begrundet mistanke mod den tidligere FE-chef i de forhold, der omfatter artiklen i Berlingske samt samtalen med moren og broren.

Anholdelsen af Lars Findsen fandt sted i december sidste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs