MediaWatch

Datavagthund: Techgiganter slipper for nemt fra overtrædelser af dataregler

EU-landene er for dårlige til at forfølge overtrædelse af persondata. Databeskyttelsen af privatlivets fred bør rykkes ind under EU, lyder det fra europæisk datatilsynsmand.

Foto: Colourbox

Det halter med håndhævelsen af reglerne for databeskyttelse – især over for de globale techselskaber, lyder det fra den europæiske datatilsynsmand, Wojciech Wiewiorowski.

Det skriver Berlingske med henvisning til det internationale nyhedsbureau Reuters.

Sagsbehandlingen går for langsomt, og her retter kritikken sig særligt mod det irske datatilsyn, hvor sager mod Google, Facebook, Apple, Microsoft og Twitter trækker ud, og derfor bør håndhævelsen af GDPR-regler blive rykket over i fælleseuropæisk regi, mener Wojciech Wiewiorowski.

”På et tidspunkt bliver en tværeuropæisk databeskyttelseshåndhævelse et nødvendigt skridt for at sikre reel og konsistent beskyttelse på højt niveau af fundamentale rettigheder til databeskyttelse og privatlivets fred i hele EU,” sagde Wojciech Wiewiorowski.

(Denne artikel er leveret af Mediawatchs søstermedie ITWatch)

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs