MediaWatch

Gyldendals bogtjeneste varsler ændringer i abonnementsmodel

Der skal større lønsomhed i Chapter, der er Gyldendals streamingtjeneste med bøger. Derfor lægger selskabet an til at droppe sin nuværende abonnementsmodel og skrue op for priserne, fortæller adm. direktør Jesper Siber.

Foto: Screenshot

Siden Gyldendal for knap to år siden lancerede Chapter, har den digitale bogtjeneste gravet støt større underskud for at vinde en position i det konkurrenceprægede streamingmarked. Nu skruer Chapter på sin abonnementsmodel, der har været bygget op omkring en ubegrænset adgang for abonnenter for omkring 99 kr. om måneden, som led i selskabets forsøg på at forbedre lønsomheden i tjenesten. Det fortæller adm. direktør Jesper Siber.

Det sker, efter Chapter kom ud af 2021 med et underskud på omkring 33 mio. kr. og var medvirkende til at trække tungt ned Gyldendals samlede regnskab og lægge låg på forventningerne til bundlinjen i år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs