MediaWatch

Medieudspil retter fokus mod techgiganter - nyt center skal etableres

Et nyt center for Tech og Demokrati skal "skabe mere viden om tech-giganternes effekter på demokrati, sammenhængskraft og trivsel" og bidrage til udvikling af politiske tiltag på området. Det foreslår regeringen som led i sit udspil til en ny medieaftale. Samtidig vil regeringen bede om indsigt i Facebooks algoritmer, lyder det.

Foto: Jens Dresling

Regeringen har tænkt sig at gøre alvor af sine udmeldinger om i højere grad at regulere techselskaber som Google og Facebooks ageren i Danmark og foreslår som en del af sit udspil til en ny medieaftale at oprette et særskilt center med fokus på området.

Et center for "Tech og Demokrati" skal danne fysiske rammer for at udvikle viden om techselskabernes effekt på demokratiet og trivslen i samfundet samt bidrage til politikudvikling, lyder det i udspillet, kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede torsdag formiddag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs