MediaWatch

Mediet Techliv lukker på grund af manglende abonnenter

Techmediet startede for to år siden med penge i ryggen fra Innovationspuljen, men Techliv har ikke formået at skaffe nok abonnenter.

Foto: Screenshot af Techliv.dk.

6. februar er det to år siden, at Techliv udsendte det første nyhedsbrev.

Samtidig bliver det sidste gang, at mediet udkommer, fordi mediet ikke har formået at finde nok betalende abonnenter. Det skriver Techliv på sin hjemmeside.

"Vi lancerede Techliv i håbet om, at der var nok mennesker derude, som var villige til at betale for en alternativ nyhedsdækning af teknologi og den massive transformation af samfundet og vores personlige liv."

"Men vi er til gengæld ikke lykkedes med at få nok betalende medlemmer ombord til, at Techliv kan holdes kørende økonomisk — og det har aldrig været vores ambition at skulle plastre det hele til med reklamer. Det tager vi altså nu konsekvensen af og drejer nøglen om," skriver ansvarshavende redaktør Nicolai Franck og techjournalist Anders Høeg Nissen.

Hjemmeside og podcasts bliver

Techliv har gennem de seneste to år sendt nyhedsbreve og lavet podcasts. Mediet oplyser, at hjemmesiden - og dermed hele nyhedsbrevsarkivet - vil forblive online på ubestemt tid, selv om at der ikke kommer nyt indhold efter denne uge.

Som betalende medlem har man haft adgang til et personligt podcastfeed. Det lukker i løbet af februar, men de tidligere episoder kommer til at være tilgængelige på et gratis podcastfeed.

Både Nicolai Franck og Anders Høgh Nissen har en fortid på DR på henholdsvis programmerne Harddisken og So ein ding.

I oktober 2019 modtog Techliv 1 mio. kr. i etableringsstøtte fra Slots- og Kulturstyrelsens Innovationspulje.

DR-folk sætter strøm til nyt medie om tech

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs