MediaWatch

Apple leverer langt over forventning

Techselskabet Apple leverede langt bedre end ventet i sit første kvartal 2021/22, hvor Iphone-producenten kunne notere sig et stærkt salg af de seneste produktlanceringer.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS/Ritzau Scanpix

Både omsætningen, indtjeningen og bundlinjen løb klart fra forventningerne til Apple i det forskudte første kvartal, der sluttede den 25. december, og det blev positivt modtaget blandt investorerne, der sendte aktien op med 5,0 pct. i torsdagens amerikanske eftermarked.

Apple, der foruden sine Iphone- og Mac-produkter også står bag nogle af verdens største streamingtjenester på musik- og tv-markedet, omsatte i første kvartal for 124 mia. dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 119,1 mia. dollar.

Der er tale om salgsrekord for et enkelt kvartal, og det er et godt signal om, at Apple er lykkes med at navigere i ellers svære markeder med forsyningsforstyrrelser på globalt plan.

Apples administrerende direktør, Tim Cook, advarede ellers ifølge Bloomberg News sidste år om, at forsyningsvanskeligheder kunne ende med at koste Apple omkring 6 mia. dollar i omsætning i den vigtige julesæson.

Det blev omsat til et driftsoverskud før renter og skat (EBIT) på 41,5 mia. dollar mod ventet 37,5 mia. dollar.

Og på de nedre regnskabslinjer kunne æblekoncernen notere sig en indtjening per aktie på 2,10 dollar mod ventet 1,90 dollar.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs