MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De seneste år har der været historier hos bl.a. DR og senest Berlingske om, hvordan indhold om selvskade florerer på sociale medier såsom Meta-ejede Instagram. Selvom techselskaberne har lovet at inddæmme det, dukker indholdet stadig op, og det får nu kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til at melde, det kan være nødvendigt med lovgivning. Det skriver Berlingske.

Til Berlingske erkender Ane Halsboe-Jørgensen, at man fra politisk side har "sovet i timen", og at hun ville ønske, en dialog, om hvordan det fremover kan undgås, at indhold med selvskade bliver spredt, var indledt tidligere.

"Vi har nogle techgiganter, der i højere grad skal stilles til ansvar for det, som deres platform spreder, derfor har vi også dette lovforslag på vej om ulovligt indhold. Men der er en hel central diskussion om, hvad vi gør ved de ting, der er skadelige," siger kulturministeren og understreger i Berlingske, at det meget vel kan være, der skal lovgives.

Regeringen er i forvejen på vej med et lovforslag, der vil pålægge techselskaber at fjerne ulovligt indhold på platformene, senest 24 timer efter det er blevet anmærket som ulovligt. Men selvskadeindhold og lignende er ikke ulovligt og vil derfor ikke falde inden for dén lovramme.

Partier vil skærpe sociale mediers ansvar for at fjerne ulovligt indhold 

EU-lande: Sociale medier skal fjerne ulovligt indhold hurtigere

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs