MediaWatch

Konkurrencemyndighed i USA får grønt lys til søgsmål mod Meta - vil opsplitte selskabet

Meta-direktør Mark Zuckerberg har ikke fået medhold i, at et søgsmål fra den amerikanske konkurrencemyndighed skal afvises. En føderal dommer har godkendt sagsanlægget, som har til formål at udskille Instagram og Whatsapp fra moderselskabet.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske konkurrencemyndighed Federal Trade Commission, FTC, kan nu gå videre med et søgsmål mod Meta, som ejer Facebook, Whatsapp og Instagram. Det skriver The Guardian.

En føderal dommer har i denne uge sagt god for søgsmålet fra FTC, som ønsker at tvinge Meta til at sælge Instagram og beskedtjenesten Whatsapp, da selskabets størrelse og markedsposition ifølge FTC's opfattelse er konkurrencebegrænsende.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs