MediaWatch

Chefredaktøren for mediet Kiosk stopper på posten efter kritik

Efter henvendelser fra teaterbranchen om krænkende adfærd stopper tidligere teaterdirektør som chefredaktør for digitalt medie, som gik i luften for et år siden med støtte fra Innovationspuljen. Han vil dog fortsat være tilknyttet mediet.

Lasse Handberg, tv, sammen med adm. direktør for FST Growth Morten Andersen. | Foto: KIM RUNE

Lasse Bo Handberg fratræder posten som chefredaktør for det unge medie Kiosk. Det udtaler mediets direktør, Morten Andersen, til Frihedsbrevet, som skriver, at Lasse Handberg ifølge Morten Andersen fortsat vil være tilknyttet mediet i en anden rolle.

Ifølge direktøren sker hans fratrædelse som chefredaktør efter en historie i Berlingske om, at Lasse Handbergs indstilling som medlem af Projektstøtteudvalget for Scenekunst trækkes tilbage som følge af henvendelser fra teaterverdenen om krænkende adfærd.

"Der er ingen tvivl om, at det er en ulykkelig og alvorlig situation, og der er al mulig grund til at være kritisk overfor Lasses tidligere arbejdsliv," skriver Morten Andersen i en mail til Frihedsbrevet.

Posten som ansvarshavende chefredaktør overtages ifølge Frihedsbrevet af Anne Mette Thrane, hvilket også fremgår af Kiosks hjemmeside. Hun har siden november været redaktionschef på mediet.

Kiosk gik i luften for knap et år siden - 17. januar - med tre mio. kr. fra Innovationspuljen, som Slots- og kulturstyrelsen forvalter, i ryggen. Bag ansøgningen til Innovationspuljen stod det publicistiske investeringsselskab FST Growth, hvor Morten Andersen er adm. direktør. FST Growth er ejet af Den Fynske Bladfond.

Kiosk er tidligere blevet kaldt et ungdomsmedie, men seks måneder efter lanceringen sagde Lasse Handberg til MediaWatch, at målgruppen ikke er defineret som "unge", men ved "folk, som ikke bruger eller er holdt op med at bruge de klassiske medier".

I løbet af de første seks måneder havde mediet haft 25.000 unikke brugere på sitet, som har hjemmesideadressen kiosk.social.

Lasse Bo Handberg har en fortid som teaterdirektør for Mungo Park i Kolding og efterfølgende i Allerød, og var inden da chef for Baggårdsteatret i Svendborg. I 2019 var han med til at stifte produktionsselskabet Ulla Film.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs