MediaWatch

Apple flirter med historisk værdi på 3000 milliarder dollar

Kortvarigt var Apple i mandagens aktiehandel over 3000 milliarder dollar værd som det første selskab i verden.

Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix

Apple krydsede mandag en historisk grænse på børsen i New York, da selskabet blev det første til at nå en markedsværdi på over 3000 milliarder dollar. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

På årets første handelsdag var der medvind til aktien, og den krøb kortvarigt op i niveauet 182,88 dollar, hvilket var nok til at krydse grænsen.

Siden aftog medvinden en smule, og facit for dagen blev en stigning på 2,5 procent i værdi 182,01 dollar. Det svarer ifølge Marketwire til en markedsværdi på samlet 2986,1 milliarder dollar.

Den svimlende værdi, der kortvarigt blev nået, svarer til 19.650 milliarder kroner. Det er mere end otte gang det danske bruttonationalprodukt (bnp).

Bnp er et udtryk for størrelsen af et lands økonomi og er det mest anvendte nøgletal til at måle det. I 2020, som er det seneste hele år, der er tal for, var Danmarks bnp på 2329 milliarder kroner.

Det er ikke mange år siden, at Apple var det første selskab til at nå en værdi på over 1000 milliarder dollar. Det skete i 2018.

Siden er værdien altså fortsat op for selskabet, der i 2007 lancerede den første iPhone og siden har sendt millioner ud til kunderne.

Det er kun 16 måneder siden, at Apple nåede en værdi på over 2000 milliarder dollar, men fremgangen er altså fortsat.

Mandagens fremgang hænger sammen med tiltro blandt investorerne til, at selskabet fortsat vil lancere sællerter på nye områder. Det kan for eksempel være inden for automatiserede biler og virtual reality.

Blandt andre store selskaber har Microsoft til sammenligning en værdi på omkring 2500 milliarder dollar. Alphabet - selskabet bag Google - Amazon og Tesla har alle en markedsværdi over 1000 milliarder dollar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs