MediaWatch

Google indgår aftale om betaling for indhold med internationalt nyhedsbureau

Nyhedsbureauet AFP har indgået en femårig aftale, der sætter takst på Googles brug af indhold fra bureauet på platformen. Det sker efter Frankrig har implementeret ny lov.

Chef for AFP Fabrice Fries (th) med Googles managing director France Sebastien Missoffe | Foto: Thomas Coex/AFP/Ritzau Scanpix

Google lukker endnu en aftale, der anerkender, at techplatformen videreudnytter medieindhold på platformen, Techkæmpen har netop indgået en femårig aftale med nyhedsbureauet Agence France-Presse om en copyrightbetaling for brug af nyhedsbureauets nyheder, skriver Reuters.

Aftalen, der er offentliggjort onsdag, følger, efter Frankrig som flere andre EU-lande har implementeret en ny copyright-lov, der giver medierne ret til at forhandle en licensaftale om rettighedsbetaling for nyhedsindhold med techplatforme som Google.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs