MediaWatch

Google laver irsk indtog med nyhedsplatform

Udrulningen af Google News Showcase er gået igang i Irland, efter techkoncernen har fået licensaftaler i hus med nationale, regionale og lokale medier i landet.

Foto: Peter Morrison/AP/Ritzau Scanpix

Google har indgået betalingsaftaler med over 40 irske nyhedsmedier og kan dermed tilføje landet til den voksende liste af nationer, hvor brugere gratis kan tilgå nyheder via Google News Showcase.

Det skriver Google i en meddelelse.

På platformen kan man læse overskrifter og såkaldte snippets fra de medier, der har indgået licensaftaler med Google. Trykker man på en historie bliver man sendt videre til det pågældende nyhedsindhold på mediets eget site.

Med den nye udvidelse har Google sikret sig News Showcase-aftaler med over 1000 medier globalt. Platformen er lanceret i en lang række lande herunder Tyskland, Indien, Australien og Japan.

Techkoncernen har foreløbigt øremærket, hvad der svarer til 6,3 mia. kr. til News Showcase-projektet, som blev lanceret efter forårets strid mellem australske myndigheder og Google og Facebook omkring mediers ophavsret på koncernernes online platforme.

Ifølge søgemaskinegiganten selv er godt 90 pct. af aftalerne indgået med udgivere af lokale nyheder.

I Danmark er der ikke blevet luftet planer om at lancere Google News Showcase, selv om techkoncernen stod klar med betalingsaftaler i opløbet til opdateringen af ophavsretsloven i foråret, som MediaWatch har afdækket.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs