MediaWatch

Facebook får britisk bøde for ulydighed i Giphy-overtagelse

Det koster Facebook næsten en halv mio. kr. i bøde ikke at have overholdt britiske myndigheders krav i forbindelse med overtagelsen af selskabet Giphy. Facebook er uenig i afgørelsen.

Foto: Josh Edelson/AFP/Ritzau Scanpix

De britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), har givet det sociale medie Facebook en bøde på 50,5 mio. pund - svarende til 445,3 mio. kr. - for at bryde en instruks givet i forbindelse med det amerikanske selskabs overtagelse af Giphy.

Det skriver Bloomberg News.

Facebook har ifølge CMA betydeligt begrænset omfanget af opdateringer, der var behov for i forbindelse med konkurrencemyndighedernes granskning af opkøbet af Giphy, der står bag de animerede videoklip og billeder kaldet GIF'er til beskedtjenester.

Facebook erklærer sig - ikke overraskende - lodret uenig i afgørelsen, og selskabet vil derfor kigge afgørelsen igennem og overveje sine muligheder for at følge op på den, skriver nyhedsbureauet.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs