MediaWatch

Facebook får britisk bøde for ulydighed i Giphy-overtagelse

Det koster Facebook næsten en halv mio. kr. i bøde ikke at have overholdt britiske myndigheders krav i forbindelse med overtagelsen af selskabet Giphy. Facebook er uenig i afgørelsen.

Foto: Josh Edelson/AFP/Ritzau Scanpix

De britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), har givet det sociale medie Facebook en bøde på 50,5 mio. pund - svarende til 445,3 mio. kr. - for at bryde en instruks givet i forbindelse med det amerikanske selskabs overtagelse af Giphy.

Det skriver Bloomberg News.

Facebook har ifølge CMA betydeligt begrænset omfanget af opdateringer, der var behov for i forbindelse med konkurrencemyndighedernes granskning af opkøbet af Giphy, der står bag de animerede videoklip og billeder kaldet GIF'er til beskedtjenester.

Facebook erklærer sig - ikke overraskende - lodret uenig i afgørelsen, og selskabet vil derfor kigge afgørelsen igennem og overveje sine muligheder for at følge op på den, skriver nyhedsbureauet.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs