MediaWatch

Amazon beskyldes af kongresmedlemmer for at lyve

En række amerikanske politikere mener, at Amazon har villedt Kongressen, skriver The Wall Street Journal.

Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

En gruppe af amerikanske toppolitikere, fra både Republikanerne og Demokraterne, beskylder direktører fra Amazon for at vildlede – eller lyve under ed – over for Kongressen.

Det skriver The Wall Street Journal.

I et brev til internetkæmpen beder fem medlemmer af Kongressen således Amazon om dokumentation og frikendende beviser for de oplysninger, blandt andet grundlægger og tidligere topchef Jeff Bezos har givet under vidneudsagn i Repræsentanternes Hus' juridiske komite i 2019 og 2020. Inden politikerne eventuelt anbefaler justitsministeriet i USA at gennemføre en undersøgelse.

Komiteen undersøgte Amazons brug af data fra tredjepartssælger på Amazons handelsplatform i forbindelse med udvikling af egne, konkurrerende produkter.

"Vi opfordrer dig kraftigt til at benytte denne mulighed til at korrigere oplysningerne og give komiteen edsvorne, sandfærdige og præcise svar på denne anmodning, da vi overvejer, om en oversendelse af denne sag til justitsministeriet vil være passende," hedder det i brevet til Aamzons nuværende topchef Andy Jassy.

Amazon og dets direktører har over for Kongressen fastslået, at selskabet ikke har anvendt tredjepartsdata til at udvikle egne produkter, men flere internationale medier har rapporteret om det modsatte. Herunder The Wall Street Journal selv, og senest også Reuters, der i sidste uge afslørede, at Amazon i Indien ligefrem gennem en årrække havde en strategi baseret på at lave egne løsninger med andres produkter som "refenrece" eller "benchmark".

Netflix indgår aftale med amerikansk supermarkedskæmpe

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs