MediaWatch

Lukning af DR Medier sender flere penge til DR Nyheder og DR Kultur

Nedlæggelsen af DR Medier vil give en mere effektiv og entydig ansvarsfordeling, siger Maria Rørbye Rønn, der ikke mener, at DR kan vente på en ny medieaftale, der også skal fastlægge DR's opgave, før omstillingen sættes i gang.

Foto: Miriam Dalsgaard

DR trækker i en digital omstillingsplan stikket på DR Medier, der også kendes som DR's chefredaktion. Direktørområdet blev født op mod årtusindeskiftet for at styrke DR i den fornyede konkurrence fra TV 2 og skulle sikre, at "DR producerede det, DR ville sende - frem for at sende det, DR producerede", som generaldirektør Maria Rørbye Rønn, formulerer det.

Men et kvart århundrede senere er den selvstændige strategiske enhed blevet en hæmsko i en digital medieverden, der kræver omstilling i løb, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs