MediaWatch

Kongresmedlem og Trump-støtte udelukket fra Twitter

Marjorie Taylor Greene kan ikke udsende tweets i en uge på grund af et tweet om vacciner mod coronavirus.

Medlem af den amerikanske kongres Marjorie Taylor Greene afholdt i juni en pressekonference for at få afsat læge og immunolog Anthony Fauci som leder af National Institute of Allergy and Infectious Diseases ved NIH | Foto: JIM WATSON/AFP/Ritzau Scanpix

Det republikanske kongresmedlem i USA og Donald Trump-støtte Marjorie Taylor Greene er blevet udelukket fra det sociale medie Twitter i en uge efter et tweet om vacciner mod coronavirus.

Det oplyser Twitter.

I tweetet, der blev udsendt mandag på det sociale medie Twitter, skriver Marjorie Taylor Greene, at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, ikke bør give den endelige godkendelse til coronavacciner.

Hun skrev også, at vaccinerne ikke forhindrer spredning af virusset.

Twitter markerede tweetet som misvisende og rådede brugere til at søge information hos de amerikanske sundhedsmyndigheder.

En talsmand fra Twitter har udtalt til nyhedsbureauet AFP, at Marjorie Taylor Greene ikke vil kunne skrive tweets i en uge på grund af gentagne brud på Twitters regler.

Det er stadig muligt at tilgå kongresmedlemmets profil.

I det sociale medies regler i forhold til misinformation om covid-19 står der, at man bliver udelukket i en uge, hvis man fire gange bryder Twitters regler.

Bryder hun reglerne igen, kan udelukkelsen blive permanent.

Hovedpersonen selv beskylder Twitter for at udelukke hende, fordi hun siger sandheden, og tweeter det, som mange folk siger.

Marjorie Taylor Greene er en ivrig støtte af USA's tidligere præsident Donald Trump og bakkede også på om hans påstand om, at Demokraterne "stjal" præsidentvalget i november sidste år.

Republikaneren har også gjort sig bemærket med kontroversielle udtalelser ved flere andre lejligheder.

I maj kom hun i modvind i sit eget parti, da hun sammenlignede det at bære mundbind og blive vaccineret mod coronavirus med jødeforfølgelserne under Anden Verdenskrig.

Flere ledende republikanere tog afstand fra den udmelding, og Marjorie Taylor Greene endte med at trække bemærkningen tilbage og gav en undskyldning.

I februar blev hun frataget sine arbejdsopgaver i to udvalg i Repræsentanternes Hus, fordi hun havde liket opslag på Facebook, der opfordrede til vold mod demokratiet.

Inden Greene blev valgt ind i Kongressen har hun også udtrykt støtte til konspirationsbevægelsen QAnon.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs