MediaWatch

Kulturministeriet vil forhindre svindel med corona-hjælpepakker med nyt lovforslag

Et nyt lovforslag, der skal styrke Slots- og Kulturstyrelsens beføjelser i kontrollen med udbetalinger af kompensationsordningerne, er sendt i offentlig høring. Forslaget indebærer bl.a. etablering af ny whistleblowerordning.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Kontrollen med de offentlige midler, der udbetales til medier og kulturinstitutioner som kompensation for tab i forbindelse med coronapandemien, skal strammes op. Det fremgår af et udkast til et lovforslag, som kulturminister Joy Mogensen netop har sendt i offentlig høring med frist 3. september.

Lovforslaget indeholder fire punkter, som vil give Slots- og Kulturstyrelsen de samme beføjelser, som Erhvervsstyrelsen allerede har, i kontrollen med udbetalingerne. Det oplyser Kulturministeriet til MediaWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs