MediaWatch

Google og Facebook indfører vaccinekrav for ansatte på kontorer

Google gør nu vaccination obligatorisk for ansatte i USA. Snart bliver kravet udvidet til andre regioner.

Facebooks stifter og adm. dirkektør Mark Zuckerberg. | Foto: Erin Scott/Reuters/Ritzau Scanpix

Google kræver nu, at alle medarbejdere, der vender tilbage til kontoret efter at have arbejdet hjemme under pandemien, skal vaccineres.

Det rapporterer NBC News.

Imens skriver nyhedsbureauet Reuters, at også Facebook vil kræve, at alle medarbejdere i USA er vaccineret, før de kan få adgang til deres arbejdsplads.

Vaccinekravet fra de store techgiganter kommer, idet den særligt smitsomme Delta-variant af coronavirusset har fået smittetallene til at stige i stort set alle stater i USA.

I mange af de delstater, hvor vaccinationsraten er lav, ses nogle af de allerhøjeste smittetal.

"Enhver, som kommer på arbejde hos os, skal vaccineres. Vi udruller denne politik i USA i de kommende uger og vil udvide til andre regioner i de kommende måneder," udtaler Googles administrerende direktør, Sundar Pichai, ifølge NBC News.

Han tilføjer, at vaccination mod covid-19 er "en af de vigtigste måder at holde os selv og vores samfund beskyttet på i de kommende måneder".

Ifølge Sundar Pichai udvider Google samtidig sin globale politik om at arbejde hjemmefra indtil 18. oktober. Virksomheden planlagde tidligere at genåbne alle sine kontorer for ansatte i midten af september.

Flere af Googles ansatte roser Pichais beslutning om at udskyde planerne om at genåbne kontorerne samt kræve vaccination af dem, der vender tilbage.

"Det er helt sikkert den rigtige ting at gøre, udtaler en af Googles ingeniører, som ønsker at være anonym," ifølge NBC News.

En anden medarbejder siger, at det logistisk set ville have været nemmere at udskyde planen om at vende tilbage til kontorerne til januar.

"Jeg mistænker, at det alligevel er det, der kommer til at ske, siger medarbejderen."

Tidligere onsdag meddelte Det Hvide Hus, at det bliver obligatorisk at bære mundbind i alle føderale bygninger, der ligger i såkaldte covid-hotspots.

Meldingen kom, efter at USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) tirsdag ændrede sine retningslinjer for brug af mundbind.

Ifølge CDC bør alle færdigvaccinerede personer bære mundbind indendørs i områder med høj smitte.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs