MediaWatch

Linkedin fjerner opslag med Qvortrups første EB-leder

To opslag er blevet fjernet fra Linkedin, fordi de henviste til tekst fra Henrik Qvortrups første leder som chefredaktør for Ekstra Bladet, der kritiserede den danske håndtering af coronapandemien.

Foto: Flindt Mogens/Ritzau Scanpix

JP/Politikens Hus' adm. direktør, Stig Ørskov, mener, Linkedin har udøvet censur mod publicistiske medier, fordi det sociale medie har fjernet hans og Ekstra Bladets chefredaktør, Henrik Qvortrups, opslag med tekst og link til en kritisk leder fra mediet. Det skriver Journalisten.

Først fjernede Linkedin mandag Henrik Qvortrups opslag, da det ifølge Linkedin brød med platformens regler. Det fik Stig Ørskov til at poste et opslag med et skærmbillede af Henrik Qvortrups opslag på Linkedin, som også er blevet fjernet med samme begrundelse, skriver JP/Politiken-topchefen i et tweet. Heri omtaler han det som censur fra den Microsoft-ejede platform.

Henrik Qvortrups leder med overskriften "Gør oprør mod husarresten" kritiserede den danske regerings "vanvittige tunnelsyn" i relation til udbruddet af den nye Delta-variant af coronavirussen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs