MediaWatch

Journalistforbundet får nyt værktøj til at bekæmpe ulovlig kopiering

Systemet Copyfighter skal gøre det lettere for journalister at opdage, hvis deres arbejde bliver kopieret uden tilladelse, på nettet.

Foto: Jacob Nielsen

Dansk Journalistforbund (DJ) har fået nyt værktøj på hylden, som kan hjælpe medlemmer med at opdage og bekæmpe ophavsretskrænkelser på nettet.

Det skriver forbundet.

Ved at fodre systemet med oplysninger om sine artikler kan det afsøge, om der florerer kopier på nettet, der potentielt krænker ophavsretten. Systemet er skræddersyet til skrevne artikler, men fagforbundet håber at kunne udvide paletten.

"Ophavsretten på både tekster, billeder, tegninger og grafikker er enormt vigtig for DJ. Derfor har vi også et stærkt ønske om at få et lignende redskab til at finde ophavsretskrænkelser på de visuelle områder, så det er vi ved at undersøge muligheden for," siger formand for DJ, Tine Johansen.

DJ hentede ifølge Journalisten 597.628 kr. hjem til medlemmer sidste år i forbindelse med krænkelser af ophavsretten.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs