MediaWatch

Dokumentarist overtager bestyrelse efter tidligere korchef

Statens Kunstfond har fundet erstatning for dirigent, der trak sig efter historier om hans tid i DR's pigekor.

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Dokumentarfilminstruktør Phie Ambo bliver ny bestyrelsesleder for Statens Kunstfond. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Phie Ambo er blevet udpeget, efter at dirigent og tidligere chef for DR's pigekor Michael Bojesen har trukket sig.

Han trak sig i weekenden, efter at 12 tidligere sangere i pigekoret fredag fortalte i Politiken, at der var et "seksualiseret" og "grænseoverskridende" miljø under Michael Bojesens ledelse.

Phie Ambo, der nu tager over, er tidligere vicebestyrelsesleder og leder af Legatudvalget for Film i Statens Kunstfond.

Hun er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2003.

Phie Ambo har instrueret op til flere prisvindende film. Det gælder blandt andet "Family" (2001), "Gambler" (2006 og "Så meget godt i vente" (2014).

Senest har Phie Ambo været instruktør, manuskriptforfatter og fotograf på dokumentarfilmen "70/30", der handler om politikeres og aktivisters vej mod Danmarks første klimalov. Den udkom i år under dokumentarfilmfestivalen CPH Dox.

Statens Kunstfond er Danmarks største kunstfond, der hvert år uddeler godt 500 millioner kroner fra sine cirka 60 puljer.

Udpegningen af den nye bestyrelsesleder gælder indtil 31. december, hvor beskikkelsesperioden for alle medlemmer af kunstfondens projektstøtteudvalg udløber.

25 tidligere sangere i DR Pigekoret går i rette med Politiken-artikel om seksualiseret kultur

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs