MediaWatch

Skribenter kritiserer langsom implementering af ophavsretsdirektiv i EU

Det er ikke godt nok, at kun få af EU's medlemsstater har implementeret ny lovgivning om digital ophavsret. Det mener europæiske organisationer, der bl.a. repræsenterer forfattere, screenwritere og instruktører. Opkomsten af nye streamingtjenester har understreget behovet, lyder det.

Foto: Yves Herman/REUTERS/Ritzau Scanpix

En stor gruppe af EU's medlemsstater har endnu ikke adopteret EU's direktiv om ophavsret i sin egen lovgivning inden fristen 7. juni - og det er ifølge fire europæiske foreninger et problem for ophavsmændene til det kreative indhold, der deles på nettet i dag. Det skriver mediet Publishing Perspectives.

De fire foreningerne er gået sammen om en fælles udtalelse som "Forfattergruppen", og repræsenterer i alt 217.000 forfattere, screenwritere, instruktører og sangskrivere i EU. De mener, den forsinkede implementering er med til at forværre den i forvejen svære situation, som mange af medlemmerne står i som følge af coronakrisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs