MediaWatch

Brügger afviser ikke indirekte statsstøtte: "Nok er vi idealistiske, men vi er ikke selvmorderiske"

Selvom Frihedsbrevet afviser den direkte mediestøtte fra staten, vil direktøren ikke på forhånd takke nej til den indirekte støtte i form af nyhedsmediers momsfritagelse. Det vil der blive taget stilling til på sigt, lyder det.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Mads Brüggers nye medie Frihedsbrevet har slået sig stort op på sin uafhængighed - herunder ikke at ville modtage mediestøtte, fordi mediehuset vil være uafhængigt af staten og kun afhænge økonomisk af abonnenters og privatinvestorers bidrag.

Som andre nyhedsmedier er Friheden dog indirekte statsstøttet i kraft af den momsfritagelse, der gælder, og den har mediet ikke frasagt sig. Det fik i weekenden Berlingske til at stille spørgsmålet, om Mads Brügger så også kan kalde sig helt "fri" i podcasten "Pilestræde".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs