MediaWatch

Brügger afviser ikke indirekte statsstøtte: "Nok er vi idealistiske, men vi er ikke selvmorderiske"

Selvom Frihedsbrevet afviser den direkte mediestøtte fra staten, vil direktøren ikke på forhånd takke nej til den indirekte støtte i form af nyhedsmediers momsfritagelse. Det vil der blive taget stilling til på sigt, lyder det.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Mads Brüggers nye medie Frihedsbrevet har slået sig stort op på sin uafhængighed - herunder ikke at ville modtage mediestøtte, fordi mediehuset vil være uafhængigt af staten og kun afhænge økonomisk af abonnenters og privatinvestorers bidrag.

Som andre nyhedsmedier er Friheden dog indirekte statsstøttet i kraft af den momsfritagelse, der gælder, og den har mediet ikke frasagt sig. Det fik i weekenden Berlingske til at stille spørgsmålet, om Mads Brügger så også kan kalde sig helt "fri" i podcasten "Pilestræde".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs