MediaWatch

Mads Brüggers nye medie går i luften i weekenden

Mediehuset Friheden, som er navnet på den tidligere Radio24syv-chefs nyeste mediesatsning, er klar til lancering om få dage.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Lørdag morgen mellem kl. otte og ni vil Frihedsbrevet gå i luften. Det bekræfter mediets stifter og ansvarshavende chefredaktør Mads Brügger over for Journalisten.

Mads Brügger vil ikke ud med yderligere om mediet eller lanceringen og siger til fagbladet, at han ønsker "at holde krudtet tørt".

I forrige uge lagde Mads Brügger selv et opslag på Twitter med et foto af en udgivererklæring for Mediehuset Friheden og et link til frihedsbrevet.dk, hvor det kun fremgår, at det nye danske medie snart vil se dagens lys.

Udgivererklæringen viser, at mediet ikke vil modtage statsstøtte og i øvrigt vil være uafhængigt af politiske interesser.

"Det allervigtigste for os er at sikre, at den journalistik, som bedrives af Mediehuset Friheden, i alle former og udgaver den end måtte udkomme i, er så fri og uafhængig som muligt," lyder det i udgivererklæringen, som udover Mads Brügger er underskrevet af seks partnere, som tæller Bjørn Høi Jensen, Henrik Juul, Denas Viet-Jacobsen, Mikkel Bülow-Lehnsby, Jesper Theil Thomsen og Peter Engel, som ejer det produktionsselskab, som står bag flere af Brüggers dokumentarfilm.

Satser på abonnenter

Frihedsbrevet bliver ifølge Mads Brügger et abonnementsfinansieret nyhedsmedie med fokus på kultur, politik og finansstof.

"Vi skal leve af fremragende journalistik, som skal sælges i abonnement til private," lød det fra Mads Brügger i et interview med MediaWatch, hvor han fortalte, at finansieringen foreløbigt rækker tre år frem i tiden.

Ledelsen kommer udover adm. direktør Mads Brügger til at bestå af Charlotte Hoffmeyer, som bliver drifts- og økonomidirektør. Hun har bl.a. erfaring fra Nuuday i TDC.

Derudover har han ansat Kristoffer Eriksen, som i sidste uge erklærede, at han skal være journalistisk chefredaktør for det nye medie. Kristoffer Eriksen sagde sit job op som chefredaktør på Ekstra Bladet ugen inden.

Over for Politiken har Brügger tidligere udtalt, at redaktionen ska bestå af "i hvert fald ti" journalister, heraf Maya Tekeli, der kommer fra Ekstra Bladet og tidligere har været tilknyttet den hedengangne Radio24syv.

I det seneste afsnit af podcasten MediaWatchs podcast "Indslag" kan du høre Mads Brügger udfolde nogle af sine tanker omkring Frihedsbrevet:

Indslag med Adam Holm: Er der brug for flere magtkritiske medier? 

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs