MediaWatch

Facebook bør stoppe Instagram til børn mener amerikanske statsadvokater

Statsadvokaterne mener, at den nye Instagram-app kan skade børn mentalt og kompromittere deres privatliv.

Foto: THOMAS WHITE/REUTERS / X90030

Rettet: 12.05.2021. I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at fire advokater opfordrede Facebook til at droppe Instagram Youth. Det er i virkeligheden 44 statsadvokater (Attornies General) , der har skrevet et brev til Mark Zuckerberg.

Facebook har planer om at lave en ny version af Instagram for børn. Og 44 statsadvokater opfordrer nu Facebook-stifter Mark Zuckerberg til at skrinlægge planerne.

Det skriver Bloomberg News.

De mener, at den nye app kan skade børn mentalt og kompromittere deres privatliv.

"Brugen af sociale medier kan være skadelig for børns sundhed og velvære, da de ikke er i stand til at navigere gennem de udfordringer, der er i forbindelse med en socialmedie-konto," skriver advokaterne i et brev dateret mandag.

"Facebook har historisk set fejlet i at beskytte børns velbefindende på sine platforme," står der videre.

Facebook skriver i en meddelelse, at selskabet vil prioritere sikkerhed og privatliv, og at det arbejder sammen med regulatorer og eksperter i forbindelse med at lave en ny platform. Det er heller ikke planen, at der skal være annoncer på det nye Instagram, oplyser det sociale medie.

"Vi er enige i, at uanset hvad vi udvikler, så skal sikkerhed og privatliv prioriteres, og vi vil arbejde sammen med eksperter i børns udvikling, sikkerhed for børn og deres metale sundhed," oplyser selskabet.

Det er planen, at det nye Instagram skal være for børn, der er yngre end 13 år. De kan lige nu ikke få en konto på Facebooks medier, siger lovgivningen.

Facebook er kun ved at lave de indledende øvelser i forbindelse med at udvikle den nye app. Og ledelsen har sagt, at de sigter efter at give preteens adgang til de fleste af de ting, som ældre i dag har adgang til på Instagram men med forældrekontrol og gennemsigtighed.

Der er endnu ikke sat nogen dato på, hvornår app'en Instagram Youth er klar.

Facebook har tidligere lanceret Messenger Kids, som er en version af Messenger, hvor forældre kan overvåge, hvad børnene skriver og sætte tidsbegrænsninger på.

Facebook falder 3,3 pct. mandag midt på den amerikanske handelsdag.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs