MediaWatch

Facebook bør stoppe Instagram til børn mener amerikanske statsadvokater

Statsadvokaterne mener, at den nye Instagram-app kan skade børn mentalt og kompromittere deres privatliv.

Foto: THOMAS WHITE/REUTERS / X90030

Rettet: 12.05.2021. I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at fire advokater opfordrede Facebook til at droppe Instagram Youth. Det er i virkeligheden 44 statsadvokater (Attornies General) , der har skrevet et brev til Mark Zuckerberg.

Facebook har planer om at lave en ny version af Instagram for børn. Og 44 statsadvokater opfordrer nu Facebook-stifter Mark Zuckerberg til at skrinlægge planerne.

Det skriver Bloomberg News.

De mener, at den nye app kan skade børn mentalt og kompromittere deres privatliv.

"Brugen af sociale medier kan være skadelig for børns sundhed og velvære, da de ikke er i stand til at navigere gennem de udfordringer, der er i forbindelse med en socialmedie-konto," skriver advokaterne i et brev dateret mandag.

"Facebook har historisk set fejlet i at beskytte børns velbefindende på sine platforme," står der videre.

Facebook skriver i en meddelelse, at selskabet vil prioritere sikkerhed og privatliv, og at det arbejder sammen med regulatorer og eksperter i forbindelse med at lave en ny platform. Det er heller ikke planen, at der skal være annoncer på det nye Instagram, oplyser det sociale medie.

"Vi er enige i, at uanset hvad vi udvikler, så skal sikkerhed og privatliv prioriteres, og vi vil arbejde sammen med eksperter i børns udvikling, sikkerhed for børn og deres metale sundhed," oplyser selskabet.

Det er planen, at det nye Instagram skal være for børn, der er yngre end 13 år. De kan lige nu ikke få en konto på Facebooks medier, siger lovgivningen.

Facebook er kun ved at lave de indledende øvelser i forbindelse med at udvikle den nye app. Og ledelsen har sagt, at de sigter efter at give preteens adgang til de fleste af de ting, som ældre i dag har adgang til på Instagram men med forældrekontrol og gennemsigtighed.

Der er endnu ikke sat nogen dato på, hvornår app'en Instagram Youth er klar.

Facebook har tidligere lanceret Messenger Kids, som er en version af Messenger, hvor forældre kan overvåge, hvad børnene skriver og sætte tidsbegrænsninger på.

Facebook falder 3,3 pct. mandag midt på den amerikanske handelsdag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs