MediaWatch

Tilsynsråd opretholder Facebooks udelukkelse af Trump

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trumps Facebook-konto bliver ikke genåbnet.

Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

Tidligere præsident i USA Donald Trump får ikke genåbnet sin Facebook-profil. Det oplyser Facebooks uafhængige tilsynsråd onsdag i en meddelelse.

"I betragtning af alvorligheden af overtrædelserne og den løbende risiko for vold var Facebook berettiget til at suspendere Mr. Trumps konti den 6. januar og forlænge suspenderingen den 7. januar," skriver rådet i sin afgørelse.

Rådet kritiserer imidlertid også, at kontoen blev suspenderet uden kriterier for, hvornår eller om kontoen kan genåbnes.

"Det var imidlertid ikke hensigtsmæssigt af Facebook at indføre en suspendering på ubestemt tid," lyder det.

Stormen på Kongressen udløste lukning

Donald Trump blev suspenderet fra Facebook, da han 6. januar lagde en video op under optøjer i Washington, hvor Trump-tilhængere stormede Kongressen.

I videoen sagde han "vi elsker jer, I er meget særlige" til demonstranterne. Under optøjerne døde fem personer, og Facebook vurderede efterfølgende, at der var "for store risici" ved at lade Trump benytte det sociale medie.

Rådet, som den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt er en del af, har til opgave at vurdere, om Facebook har handlet rigtigt, når de har slettet indhold - eller suspenderet en konto.

Rådet afgørelser er bindende. Det vil sige, at Facebook skal følge rådets afgørelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs