MediaWatch

Nu kan brugere også klage over ikke-fjernet indhold til Facebooks tilsynsråd

Facebook har udvidet beføjelserne for sit uafhængige tilsynsråd, Facebook Oversight Board, der blev nedsat sidste år. Fremover kan rådet behandle klager fra brugere over indhold, som Facebook ikke har fjernet.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Fremover kan Facebook-brugere også klage over indhold, som Facebook ikke har fjernet, til det uafhængige Facebook Oversight Board. Tilsynsrådet blev nedsat sidste år for at være overdommer i sager om fjernelse af indhold fra den store sociale medieplatform. Det fremgår af en pressemeddelelse.

I januar offentliggjorde tilsynsrådet sine første sager, hvor brugere havde klaget over at få deres eget indhold fjernet fra Facebook. I det første halve år havde fem ud af seks klagere fået medhold i, at deres indhold ikke skulle have været fjernet.

Hidtil har brugerne alene kunnet klage til tilsynsrådet over Facebooks beslutning om at fjerne indhold, men nu er det altså også beslutninger om ikke at fjerne indhold, der kan trykprøves. Facebook har siden rådet blev oprettet selv haft mulighed for at bede tilsynsrådet om at efterprøve virksomhedens afgørelser, både når indholdet fik lov til at blive og når det blev fjernet. 

Danske Helle Thorning-Schmidt var en af de første, der blev udpeget til tilsynsrådet, som efter planen kommer til at bestå af i alt 40 medlemmer. De har til opgave at kontrollere og vurdere, hvorvidt indhold, der bliver delt og fjernet på Facebook og Instagram, er acceptabelt. Og Facebook har forpligtet sig til at følge rådets afgørelser, i det omfang det lader sig gøre inden for gældende lovgivning.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs