MediaWatch

Tidligere formand for Danske Medier ser behov for digital dansk model

Danmark bør gå forrest med en national handlingsplan for digital dannelse, mener tidligere formand for Danske Medier og medlem af Demokratikommissionen, Per Lyngby. (Rettet)

Foto: Lars Pauli/Det Nordjyske Mediehus

Rettet 25.3.: Det fremgik ved en fejl, at Per Lyngby er chefredaktør for Det Nordjyske Mediehus, det er ikke korrekt, han er tidligere chefredaktør og direktør for mediehuset.

Teknologiudviklingen påvirker samfund og demokrati i en grad, der kalder på mere end lovregulering af techgiganternes brug af medieindhold og tone, mener tidligere formand for Danske Medier, Per Lyngby.

I et debatindlæg på Altinget slår han til lyd for, at der fra politisk side sigtes bredere, så Danmark får en dansk digital model.

"Danmark har muligheden for endnu engang at gå forrest og iværksætte den digitale danske model. En langsigtet, national handlingsplan for digital dannelse med vægt på faktatjek, kildekritik, adfærd, databeskyttelse, privatliv, god tone, ansvar, etik samt selv- og måske lovregulering," skriver Per Lyngby, der er medlem af Demokratikommissionen og tidligere topchef i Det Nordjyske Mediehus, tidligere Nordjyske Medier, i indlægget.

Han slår også et slag for, at der nedsættes Det Etiske Råd for informations- og kommunikationsteknologi.

Danske Medier bifalder kollektive forhandlinger om tech-betaling – og mulighed for at stå udenfor 

DJ: Digitale platforme skal også betale for brug af medieindhold 

 

 

Indslag med Ane Cortzen: Kulturminister Joy Mogensen om techopgør og betaling til medier

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs